Challenge

Dag 6 – Brullen als een beer.

 

Zelfzorg betekent proactief kiezen.

Als je kinderen hebt die een label hebben dan krijg je als ouder vaak te maken met oordelen van je familie, je vrienden of je omgeving. Daardoor heb je het gevoel dat je jezelf constant moet verantwoorden voor je opvoedingsstijl en je manier van omgaan met je kinderen. Dat maakt dat bepaalde sociale activiteiten zoveel energie vreten dat je er echt geen deugd van hebt.

Zelfzorg betekent dus niet alleen tijd maken voor jezelf, maar ook bewust kiezen voor vrienden bij wie je helemaal jezelf kan zijn, zonder oordeel of zonder jezelf te moeten verantwoorden. We hebben allemaal nood aan verbinding, maar dan wel met de juiste mensen die ervoor zorgen dat onze batterijen opladen en niet leeglopen.

Zelfzorg betekent proactief kiezen voor de juiste vrienden, voor verbinding die ruimte laat voor authenticiteit. Soms betekent het ook dat we andere vriendschappen los te laten hebben, omdat ze ons alleen maar energie kosten.

 

Activiteit 6

Voor de volgende activiteit gaan we brullen zonder stem. Er gaan twee personen tegenover elkaar staan en we voorzien een afstand van ongeveer 3 tot 4 m. De ene persoon blinddoek je en dit is tevens de persoon die de grens aangeeft. De andere persoon stapt zachtjes naar de geblinddoekte persoon toe. Als de geblinddoekte persoon voelt dat iemand zijn of haar ruimte binnenkomt maakt hij of zij zich super groot en probeert hij de persoon af te remmen met gebaren van zijn lichaam. Observeer hoe ver je kan gaan want dit bepaalt jouw grens. Experimenteer hoe je deze grens duidelijker kan maken en aangeven.

 

Het leven is te kort om je zorgen te maken over wat anderen denken.

 

Yeaaah! Ik start binnenkort met mijn nieuwe programma “Beweeg mee met ADHD” (HSP, ADD, ASS OF IETS ANDERS :)). Als challenge deelnemer ontvang je aan het einde van de challenge meer informatie!