Hey!

Ik ben  Joke een dyslectische ziel. Ook heb ik ADHD,ass en dyscalculie. Al van kindsaf aan worstel ik met taal, zowel in woorden als in het schrijven.

Ik paste nergens in het juiste vakje op school.

Ik herinner me nog goed dat ik op de schoolbanken zat en bij mezelf dacht: ‘Wat zit ik hier te doen?’ Ik was altijd wel iets vergeten, kon niet stil zitten en was ook geen kei in taal en rekenen. Het enige wat ik graag deed was mensen rondom mij bestuderen, maar toen had ik natuurlijk nog geen flauw benul dat ik juist mijn supertalent aan het ontwikkelen was. Wat ik wel wist, is dat ik geen enkel talent had om het goed te doen op school en dat ik me overal anders voelde.

Later, toen ik Juul kreeg, begon de bal te rollen en zag ik hoeveel Juul op mij leek. Hij had het namelijk ook niet zo gemakkelijk op school. Al vanaf de kleuterklassen ging niet alles vanzelf.

Maar toen ik op mijn 30e weer begon te studeren als (paarden)coach, leerde ik mezelf uit de boekjes. Ik wist al dat ik dyslexie en dyscalculie had, maar ik had totaal niet door dat ik ook ADHD en ASS had. En zo bleef de bal rollen.

Ik bleek een kei te zijn in het begrijpen hoe hersenen juist werken en ik zag in ieder probleem wel een gepaste activiteit om oplossingen te bedenken. Al hou ik niet zo van het woordje ‘probleem’.

Via een IQ-test bleek ik hoogbegaafd te zijn op het gebied van ‘omdenken’, terwijl ik mijn hele leven heb gehoord dat ik dom was omdat ik niet kan schrijven. Zo heb ik geleerd om in te zien dat ik niet minderwaardig of anders ben, maar juist een fantastisch out-of-the-box denker. En dat ik liefdevol genadeloos ben en steeds op mijn doel af ga mischien een beetje apart maar ongelooflijk geduldig en dat is ok.

Nu heb ik geleerd om ja te zeggen tegen mezelf en me minder van anderen aan te trekken. Ik doe alles op mijn eigen manier zodat ik mijn energie niet verlies. Ik maak bewust keuzes en aan zaken waarvan er iets van mij verwacht wordt dat ik minder kan, heb ik geleerd dat door open te communiceren ik me niet meer in alle bochten hoef te wringen. Ik zeg nu niet meer ‘ik kan dat niet’, maar ‘ik ga het proberen en ik zie hoe ver ik kom’. Door op een liefdevolle manier tegen mezelf te spreken kan ik mijn grenzen steeds meer verleggen of bewaken en zo veel meer doen op een dag. Zo hou ik ook meer tijd over om leuke dingen te doen met mijn zoon. En omdat ik mezelf beter begrijp, kan ik ook beter omgaan met de schooldruk die hij ervaart. Ik hoef niet in het plaatje te passen en mijn zoon ook niet. En deze gedachten brengen me zoveel rust. Zo hol ik niet meer van links naar rechts maar kan ik perfect kiezen wat goed is voor mezelf en voor mijn zoon.

Ook al lijk ik een beetje op Scrat, de eekhoorn uit Ice Age, die altijd wel iets tegenkomt, ik weet nu hoe ik de humor erin kan houden en is het dagelijkse leven en opvoeden niet meer zo zwaar. Door alles te zien als groeimomenten kan ik nu vol vertrouwen uitdagingen aangaan en precies weten wat ik moet doen. Als je me een beetje kent dan weet je dat ik een vrouw ben van weinig woorden en dat ik voor fouten sta en dat ik ongelofelijk chaotisch ben.;-)

Ik geloof sterk dat we onze kinderen met een label nodig hebben in deze wereld, omdat zij de creatieve makers van de toekomst zijn. We beschikken over zoveel meer talenten dan we nodig hebben op school, en we mogen als mens gewoon meer gaan staan voor onszelf en ons gezin.

“Dankzij mijn eigenheid en eenvoud heb ik  geleerd om zaken makkelijker te maken.

Op mijn eigen manier en dankzij mijn eigenheid vind ik overal een oplossing voor die mij dient. Dankzij mijn eigenheid en eenvoud heb ik leren “leven”… voluit leven. Leven met adhd betekent niet dat ik mijn leven moet beperken. ⁠

Al van kinds af aan maken paarden deel uit van mijn leven. Ik geef al jaren paardrijles en dankzij mijn coachopleiding heb ik ontdekt dat er heel weinig woorden nodig zijn om mens en paard in harmonie te brengen. De paarden helpen mij hierbij om te verwoorden wat niet altijd gezegd moet worden.⁠

Paarden laten je ervaren hoe mooi je bent. Ze laten je ervaren wat je nodig hebt op een liefdevolle manier en zonder oordeel. Dit oordeelloos zijn is dan ook zo belangrijk want harmonie kent geen oordeel.

Diploma’s
\
EMCC Horse Reflected Coach level 1 (I For Horse)
\
EMCC Horse Reflected Coach level 2 (I For Horse)
\
Systemisch werken met behulp van paarden (I For Horse)
\
Rouw te paard (specialisatie rond rouw en verlies) (Martine Huurman)
\
Talentgedreven werken met kinderen (kindertalentenfluisteraar)
\
Anders leren met paarden (ALMP)
\
Verslaafd (marine huurman)

Paarden zijn kuddedieren en voor hun is veiligheid het allerbelangrijkste!

Paarden gaan er ook alles aan doen om een veilige omgeving te creëren. Wanneer wij bij de kudde komen, worden wij onderdeel van de groep en dan willen de paarden ons in balans brengen. Want enkel als wij in balans zijn, zijn wij veilig voor hen en de kudde. Wanneer wij A denken en B voelen of doen dan zijn wij niet in balans. Zo vertonen we geen congruent gedrag. Een paard gaat jou helpen om jouw denken, voelen en doen in balans te brengen. Ze begeleiden jou op een zachte en unieke manier. Ze houden ju een spiegel voor zodat jij op een positieve manier jouw antwoorden kan ontdekken om terug in beweging te komen.

De paarden

Even voorstellen

Chill out Z

Chill out Z

Chill out Z, roepnaam ‘Chilli’ is een statige heer die een zeer klein hartje heeft. Hij laat subtiel zien hoe je tussen jouw vrouwelijke en mannelijke energie balanceert.

REmy paarden coachhoeve

Witje voor de kinderen.

Witje kijkt recht in je ziel met zijn blauwe ogen. Hij weet precies hoe je terug in beweging te brengen en jouw ziel te raken. En hij vindt het geweldig leuk!

 

Calmalee Z paarden Coachhoeve

Calmalee Z

Roepmaan, Calle:
Zij is de hoeder van de kudde, ze heeft ogen als een arend é en zal op haar unieke wijze je terug in beweging brengen.

Bounty Paarden Coachhoeve

Tinkel

Onze tinkel is een kleine pittige dame die precies weet wat ze wil. Ze heeft een gouden hart maar zal alles eerst eens grondig bekijken.