Challenge

 Dag 4 – spiegeltje spiegeltje .

 

Schrijf op welke stukken jou onzeker maken in de opvoeding. Ga terug naar een situatie waar je die onzekerheid voelt en neem de tijd om je ogen dicht te doen en te gaan voelen wat er in jouw lijf gebeurd. Dit kan aan de hand van de emotie kaart. Wat was het effect op jouw kind als jij je eventjes emotioneel onstabiel voel? Zie je die terug in zijn of haar gedrag en wat verandert er? Wil je kind nu gaan zorgen voor jou, wordt het bezorgd of wordt het eerder boos?

Ga nu terug naar boekje en en schrijf drie situaties op.

1: Hoe gedraagt je kind zich als jij blij bent?

2: Hoe gedraagt je kind zich als jij boos bent?

3: Hoe gedraagt jouw kind zich als jij het allemaal eventjes niet meer weet?

Zie jij een leidraad? Welk effect hebben jouw emoties op jouw kind? Ga na bij jezelf of je dit zou willen veranderen en wat de eerste stap zou zijn. Hoe klein deze ook is.

 

Activiteit 4

Schrijf drie dingen op die je graag aan je kind wil meegeven vanuit de wijsheid die je hebt verworven via jouw grootouders. Welke waarde heb je meegekregen van je grootouders en geef jij graag mee aan je kinderen? Neem de tijd om samen met je kind even apart te zitten en vertel hem een verhaal dat in jouw geheugen is geschreven uit de herinneringen van jou en jouw grootouders die te maken heeft met de waarde. Bijvoorbeeld samen eten of op de koffie komen. Dit kan ook aan de hand van een foto album. Weet dat je als je je grootouders nooit gekend hebt je hierbij best een mooi verhaal mag vertellen over iets waar jij veel waarde aan geeft.

 

Je eigen ellende verwerken is het beste cadeau je je kinderen kunt geven.

Judith-it