Challenge

Dag 5 – Begin bij het begin! 

 Hoe kunnen wij ons kind leren dat het goed is zoals het is, dat het zichzelf mag zijn, dat het dromen mag hebben en ervoor kan gaan! Maar wat als we dat voor onszelf niet kunnen belichamen?

In ons opgroeien krijgen we vanuit ons gezin van herkomst heel wat patronen en overtuigingen mee die ons gevormd hebben tot de volwassene die we vandaag zijn. Vaak gaat dit ten koste van gezonde stukken van onszelf die we hebben afgesloten om te voldoen aan de verwachtingen van onze maatschappij. Dit hoeft echter niet te betekenen dat wij hierdoor gedefinieerd worden en blijven. Je kan er op elk moment bewust voor kiezen om opnieuw connectie te maken met je authentieke stuk en jezelf te zijn in een maatschappij die jou liever binnen de lijntjes laat lopen.

Ja! Jouw familiesysteem heeft je mee gevormd maar dit mag geen reden zijn om je daarachter weg te steken. Het is aan jou als ouder om moedig te zijn en jezelf te durven zijn, ook al heb je daarvoor beperkende overtuigingen en angsten los te laten.

 

‘Be the change you want to see in the world’

Activiteit 5

Voor deze activiteit heb papier nodig, potlood en stift. Het is leuk om deze activiteit met beide ouders te doen. Laat het kind zijn of haar eigen tekening maken. Teken een grote mooie appelboom. 

Voor mama en of papa;

1: Teken enkele appels in de boom voor alle dingen die je reeds verwezenlijkt hebt, wat je al gedaan hebt en waar je goed in bent. Schrijf in elke appel een verwezenlijkt talent.

2: Teken enkele appels op de grond voor de dingen die je niet meer dienen. Dingen die je altijd deed en achter je hebt gelaten.

3: Teken een mandje met geplukte appels voor de dingen die je graag meeneemt naar de toekomst.

 

Voor het kind;

Ook hij of zij tekent een appelboom maar krijgt andere onderwerpen;

1: De appels die in de boom hangen zijn de dingen die hij of zij leuk vindt.

2: De appels die op de grond liggen zijn de dingen die ze absoluut niet meer leuk vinden.

3: De appels in de manden zijn dingen die hij of zij graag in de toekomst samen met mama en papa wil doen.

Deze opdracht zorgt ervoor dat je onderscheid maakt tussen dingen die je doet voor een ander. Dingen die je graag doet. En dingen waar je afscheid van dient te nemen. Doordat we daar onderscheid in maken wordt alles minder groot en geraak je minder overweldigd. De opdracht is dat zowel jij als je kind terug naar de essentie kan zonder overweldigd te geraken.

Overprikkeling of een meltdown ontstaan voornamelijk wanneer er te veel op je afkomt. Door deze tekening te gaan maken, maken we onderscheid tussen waar we nog energie in willen steken en waar niet. Zo kom je terug bij de essentie van jouw verhaal. En klaarheid zorgt voor rust!

 

Stuur me even een foto van jullie kunstwerk.

Adres

Pereboomstraat 11
9870 Zulte
Oost-Vlaanderen – Belgie

Webdesign door Roots Webdesign 2024
Coach Hoeve