BMA

Les 2.1

Jouw unieke taleneten ontdekken?

Hoe groeien we terug naar elkaar toe?

We gaan twee weken aan de slag met onze talenten. Zo gaan we opzoek naar wat jou gelukkig maakt en bekijken we hoe we je triggers kunnen verminderen.

Iedereen heeft minstens één talent, bij sommige is dat op de zenuwen werken hahah

In het bovenste filmpje leg ik je uit waarom het zo belangrijk is dat wij als ouder de takenten zichtbaar maken bij ons kind. En waarom ze ons potje veerkracht vullen!

We zijn allemaal geboren met minstens 15 talenten. Ook al denk je nu misschien hmmm weet dan maar zeker dat jij er ook zo veel hebt! Maar zoals ik al zei zijn onze talenten voor onszelf vaak niet zichtbaar omdat wij dit als normaal beschouwen. Maar ze zijn allesbehalve normaal, Ze zijn uniek en zorgen ervoor dat jij jouw potje veerkracht kan vullen! Daarom is het zo belangrijk dat je goed weet wat jouw talenten zijn.

 

Activiteit 4

Voor mama en of papa;

Schrijf een mail sms naar 10 mensen in je dichte omgeving. Vb van de brief zit in het werkboek 

Om samen te doen met jouw kind!

Het leuke is dat kinderen eigenlijk wel weten hoe ze in elkaar zitten en goed weten wat ze graag doen en wat niet. Maar sommige talenenten worden niet gezien op school. En zoals ik al zei moet een talent door iemand anders aangestoken worden. Dus als dat talent niet zichtbaar is op school kan het ook niet groeien. Daarom het ik talenten kaarten gemaakt en deze helpen je op weg in de zoektocht naar de taleneten van je kind of kinderen.

Je kan ze hier downloaden. De uitleg staat bij de kaarten. 

 

 

Voor wie zin heeft hier leg ik in een paar korte verhalen uit waarom je talent soms zo vanzelfsprekend is maar ook soms moeilijk is om te zien.

Talent organisator

Talent stille helper 

Talent zichtbare presteerder 

Talent bewuste beweger 

Talent trouwe vriend