BMA

Les 4.1

Hoe blijf ik in mijn kracht of op mijn plek staan?

Men hoeft de wereld niet te begrijpen, men hoeft alleen zijn plaats erin weten te vinden.

Albert Einstein

– Over dit hoofdstuk heb ik een blog geschreven. Om alles nog beter te verstaan is het beter dat je deze eerst even doorleest.

 

 

 

Ikzelf hou van dit stuk omdat het me duidelijk laat zien dat een systeem alles doet vanuit liefde. Wat me verstelt deed staan, al is het soms moeilijk en direct te zien, dat is wanneer je aan jezelf werkt dan doe je dit ook voor de volgende generatie. Een groter geschenk kan je jouw kind toch niet geven denk ik? Ikzelf zie het zo een beetje als het geruis van de telefoonlijn halen zodat de energie kan stromen naar waar het moet. 

Het is makkelijker om jezelf te veranderen dan de wereld te willen veranderen, en de beste manier om de wereld te veranderen is door jezelf te veranderen.

Activiteit 5

Deze week wil ik je helpen inzichten vonden naar  het zoeken van jouw plek.

 

Mogelijks herken jij jezelf in bovenstaande verhalen? Of misschien denk je wel waarom dit steeds terug komt? Weet vooral dat er geen goed of fout is, het zijn de antwoorden soms die een blinde vlek zijn. Ik ben er echt zeker van dat onze kinderen met een ‘label’ ons juist datgeen zullen brengen waar het systeem vraagt voor verandering. Maar veelal vraagt verandering moed. En aangezien jij meedoet aan dit programma ben ik ervan overuigd dat jij over een hele grote portie moed beschikt! Net daarom gaan wij deze week bekijken waar jij binnenin jouw systeem staat.

1 Waar is jouw plek binnnen in het systeem?.

2 Welk systeem wil je zeker niet wil doorgeven?

3 En wat wil je nu los laten?