3-DAAGSE LIVE ONLINE TRAINING

ADHD als talent 

(Speciaal voor ouders van kinderen met een ADHD of een ander “label”)

1-3 november 20:00 – 21:00 uur

3-daagse live online training

ADHD als talent

(Speciaal voor ouders van kinderen met ADHD of een ander “label”)

1-3 november 20:00 – 21:00 uur

Je bent niet alleen!

Deze 3 daagse is er om al onze talenten te ontdekken omdat we nog vaak in beperkingen denken terwijl ik er zeker van ben dat onze negatieve gedachten meer vragen dan denken in mogelijkheden. 

ADHD kan soms zwaar zijn, geloof me, ik spreek uit ervaring. Maar ik heb besloten om mijn leven niet langer te laten beïnvloeden door wat niet mogelijk is. Gedurende de dag heb ik moeten leren dat mijn energie snel op kan raken en als ik dan nog een paar negatieve ervaringen meemaakte kon ik helemaal van de kaart zijn. Bovendien heb ik ook een zoon met ADHD en ik moest vaak opkomen voor hem op school omdat hij niet begrepen werd. Maar ik realiseerde me dat ik hierin niet alleen stond. Veel ouders moesten dagelijks strijden tegen het schoolsysteem, en raakten ontmoedigd. En dat brak mijn hart.

Ik geloof er juist sterk in dat we geen kinderen hebben gekregen om constant in een strijd verwikkeld te zijn. Toch?

Ik geloof dat we allemaal fantastische talenten hebben  maar dat deze nog te weinig worden erkend in ons schoolsysteem. Hier gaat iets mis. We hebben onze talenten nodig om ons leven te vervullen en gelukkig te voelen. Een leven zonder vervulling en geluk is als een zee zonder water. Wist je dat veel uitvinders ADHD hadden of hebben? ADHD kan eigenlijk een superkracht zijn maar soms is het nog zoeken naar begrip en zelfinzicht waardoor het lijkt alsof er geen uitweg is. Daarom ben ik begonnen met deze driedaagse om meer bewustzijn en begrip te creëren.

Kinderen die zich anders voelen

Elk kind verdient zijn/haar plekje in de maatschappij op zijn/haar unieke manier.

Ik ben Joke. Ik begeleid kinderen die zich anders voelen, die botsen tegen het schoolsysteem of tegen de standaardverwachtingen van de maatschappij.

Ik ben dyslectisch, dyscalculie, ik ben hooggevoelig en heb ADHD. Het hele pakketje :). Ik heb lang gedacht dat ik hierdoor minder was en heb daardoor in een overlevingsmodus geleefd en gehandeld. Sinds enkele jaren heb ik een beweging gemaakt die mij anders laat kijken. Ik heb leren inzien dat ik niet minderwaardig ben… maar anders. Ondertussen begeleid ik kinderen om hun talenten te ontdekken en om te gaan met hun “anders” zijn. Daarnaast help ik jou als ouder om jouw kind beter te begrijpen en tegelijk goed voor jezelf te blijven zorgen. Jij bent namelijk het belangrijkste voorbeeld voor je kind! Afhankelijk van waar je kind en jij als ouder tegenaan lopen, ontwikkel ik een traject op maat.

Deze 3-daagse geeft je:

Inzicht in je patronen

Waarom reageer jij zoals je reageert? Welke patronen zitten daaronder? En wat is de invloed daarvan op je kinderen? Je hebt waardevolle inzichten over jezelf gehad. 

Je kind beter begrijpen

Je begrijpt je kind en zijn of haar “label” beter. Je weet hoe je je kind hierbij kunt begeleiden en wat jouw rol als ouder is. 

Acceptatie & positief denken

De situatie is zoals hij is. Je vecht er niet meer tegen, maar je accepteert het zoals het is en ziet juist de positieve dingen meer! 

3 daagse

Inschrijven