Interactieve workschop

ADHD als talent.

Van pittig kind naar rustig kind.

(Speciaal voor ouders van kinderen met een ADHD of een ander “label”)

Wanneer?
21 augustus 19:00-21:00 

Kosten: 

17-, vanaf 1 augustus 37,-

De zoom sessie word opgenomen zodat je deze op je gemak kunt terugkijken.

Laten we samenwerken om antwoorden vinden die jou het vertrouwen geven dat je nodig hebt om jouw kind te helpen.

Interactieve workschop

ADHD als talent.

Van pittig kind naar rustig kind.

(Speciaal voor ouders van kinderen met ADHD of een ander “label”)

Wanneer?
21 augustus 19:00-21:00 

Kosten: 

17-, vanaf 1 augustus 37,-

De zoom sessie word opgenomen zodat je deze op je gemak kunt terugkijken.

Laten we samenwerken om antwoorden vinden die jou het vertrouwen geven dat je nodig hebt om jouw kind te helpen.

Je bent niet alleen!

Herken je dat gevoel wanneer je kind je geduld op de proef stelt en je even behoefte hebt aan een time-out?

Je hebt al van alles geprobeerd om het te begrijpen, maar je bevindt je steeds weer in dezelfde situatie. Ja? Ik begrijp je maar al te goed!

Toen ik de talenten van mijn zoon en mijzelf begreep kon ik mijn negatieve gedachten ombuigen en ervaarde ik veel minder stress. Ik begreep de situatie beter en kon zo effectieve oplossingen zoeken om zaken op te lossen. Daarom deel ik al deze inzichten met jou tijdens deze 3-daagse: ‘ontdek jouw talent’. Als jij ook meer rust en begrip wilt ervaren dan is dit zeker iets voor jou. Ik heb ervoor gekozen om mijn leven niet te laten beperken door wat onmogelijk lijkt.

Mijn energiepeil kan snel dalen gedurende de dag, en negatieve ervaringen brengen me volledig uit balans. Door bewust voor mijn talenten te kiezen kreeg ik meer energie en koos ik ook bewust voor wat mij gelukkig maakt. Ik ging veel minder pleasen en begreep mijn eigen frustraties, alsook dat van mijn kind, steeds beter waardoor wij meer rust ervaarden gedurende de dag.

Ik heb een zoon met ADHD, en ik heb vaak moeten opkomen voor hem op school omdat hij niet begrepen werd. Ik realiseerde me dat ik niet alleen stond in deze strijd. Veel ouders ervaren dagelijks dezelfde frustraties en raken ontmoedigd. En dat raakt me diep!

Herkenbaar?  Ik geloof er sterk in dat we geen kinderen hebben gekregen om constant in een strijd verwikkeld te zijn. Toch?

Geloof me, ik begrijp precies waar je vandaan komt. Ik heb het zelf meegemaakt, zowel bij mezelf als bij mijn zoon. Het gevoel dat onze fantastische talenten niet voldoende erkend worden, en dat ze niet optimaal worden ingezet op school, kan leiden tot enorme frustratie. Er gaat iets mis in dit systeem.

Als moeder begreep ik al snel dat als ik niet beter zou begrijpen hoe mijn batterij op te laden ik elke dag gefrustreerd zou raken en overweldigd zou worden door negatieve overtuigingen. Je kent ze wel, die gedachten zoals “ik kan dat niet” die zich als een mantra herhalen in je hoofd.

Maar hier is het punt: ‘Jouw talenten zorgen ervoor dat jouw batterij oplaadt. Vaak weten we niet welke dat zijn, of is ons talent in overdrive? Zo denken we dat ze geen talent zijn maar een frustratie? Stel je eens een leven voor waarin frustratie plaats maakt voor rust. Klinkt geweldig, niet?

Wel! Laten we samen op ontdekkingstocht gaan! Laten we onze talenten omarmen en de weg banen naar een leven met minder frustratie, meer rust en begrip. Het wordt een reis vol groei, zelfontdekking en empowerment.

Ben jij klaar om de sprong te wagen? 

Wil je jezelf bevrijden van frustraties en negatieve overtuigingen?

Samen zullen we leren hoe we onze talenten kunnen laten werken voor ons en hoe we obstakels kunnen overwinnen. Laat ons leren hoe je als gezin terug vanuit vertrouwen kunt samenwerken. 

Klinkt allemaal heerlijk toch? 

Meldt je vandaag nog aan en maak de eerste stap op weg naar een ‘leven vol rust en begrip’.

De wereld wacht op jouw unieke talenten!

Laat jezelf niet langer beperken, het is tijd om te stralen!

Wist je dat veel uitvinders ADHD hadden of hebben? ADHD kan eigenlijk een superkracht zijn, maar soms is het nog zoeken naar begrip en zelfinzicht waardoor het lijkt alsof er geen uitweg is. Daarom ben ik begonnen met deze driedaagse om meer bewustzijn en begrip te creëren.

Kinderen die zich anders voelen

Elk kind verdient zijn/haar plekje in de maatschappij op zijn/haar unieke manier.

Door mijn werk met zoveel jongeren die ADHD of een andere diagnose hebben ben ik tot de ontdekking gekomen dat er veel gemeenschappelijke uitdagingen zijn. Het is frustrerend om te zien dat er nog steeds zoveel ouders zijn die met hun handen in het haar zitten, ondanks dat er zoveel oplossingen beschikbaar zijn. Maar zoals ik vaak zeg, is dat wanneer je er middenin zit het moeilijk wordt om het volledige plaatje te zien.

Ik geloof dat het tijd is om alle zaken vanuit een ander perspectief te bekijken, samen te werken en zo verandering te realiseren. Door samen te sparren en nieuwe inzichten te delen ontstaat er een helder perspectief en kunnen we de weg vrijmaken voor echte doorbraken.

Laten we niet langer de last alleen dragen, laten we samen zorgen voor verandering. Samen kunnen we een positief verschil maken in het leven van onze jongeren met ADHD en hun families.

Deze workschop leert je:

Oplossingsgericht denken

Oké, je kind heeft nou eenmaal een label. Ja, dat is soms een uitdaging. Je leert hoe je de situatie kunt accepteren zoals hij is, en hoe je jullie gezinsleven zo kunt inrichten dat iedereen voldoende ruimte voor zichzelf en zijn of haar behoeftes heeft.

Je superkracht ontdekken

Alle valkuilen hebben ook een talent! Wat is het talent van je kind? En wat is eigenlijk jouw eigen talent? Hoe kunnen jullie elkaar versterken? Als je elkaars talenten en valkuilen kent, begrijp je elkaar beter. We kijken hoe je het talent nog groter kunt maken tot een superkracht, en wat er praktisch nodig is voor je valkuilen.

Emoties beter begrijpen

Je begrijpt beter waar de emoties van je kind vandaan komen omdat je beter weet hoe ADHD in de basis werkt. Ook snap je wat dit voor invloed heeft op jou en hoe je hiermee om kunt gaan en je kind in kunt ondersteunen.