Comfortabel met ADHD door het leven

Beweeg mee met ADHD

(OF HSP, ADD, ASS OF IETS ANDERS :))

Ken je dat gevoel van machteloosheid wanneer je kind worstelt en je als ouder alles wilt doen om te helpen, maar het lijkt alsof je geen antwoorden kunt vinden?

Het kan heel frustrerend en overweldigend zijn en je voelt je niet bergepen. Maar weet je, je staat er niet alleen voor.

Geruststellend, niet?

Laten we samenwerken om antwoorden te vinden die jou het vertrouwen geven dat je nodig hebt om jouw kind te helpen, zodat er weer rust komt.

Zullen we eraan beginnen?

Comfortabel met ADHD door het leven

Beweeg mee met ADHD

(OF HSP, ADD, ASS OF IETS ANDERS ūüôā

Ken je dat gevoel van machteloosheid wanneer je kind worstelt en je als ouder alles wilt doen om te helpen, maar het lijkt alsof je geen antwoorden kunt vinden? 

Het kan heel frustrerend en overweldigend zijn en je voelt je niet bergepen. Maar weet je, je staat er niet alleen voor.

Geruststellend, niet?

Laten we samenwerken om antwoorden te vinden die jou het vertrouwen geven dat je nodig hebt om jouw kind te helpen, zodat er weer rust komt.

Zullen we eraan beginnen?

Wil jij hierin graag nog een stapje verder gaan?

Dan is het online programma ‚ÄėBeweeg Mee met ADHD‚Äô voor jou!

(OF HSP, ADD, ASS OF IETS ANDERS :))

Het is een enorme uitdaging als ouder om jouw kind(eren) met ADHD te begeleiden bij het opgroeien tot veerkrachtige individuen die hun plek vinden in de samenleving. Ik begrijp uit eigen ervaring hoe zwaar dit kan zijn, aangezien ik zelf alle labels heb en de appel vaak niet ver van de boom valt. Hoewel ik geen fan ben van het woord ‘label’, gebruik ik het even om jouw aandacht te trekken. Achter dit label schuilt namelijk zoveel talent en daar wil ik jou in begeleiden. Samen kunnen we werken aan het bieden van de juiste ondersteuning en tools, zodat jouw kind(eren) kunnen floreren en zich ontwikkelen tot zelfverzekerde individuen. Ik sta klaar om jou als ouder te helpen en samen ontdekken we de unieke kwaliteiten en talenten van jouw kinderen.

De associatie die mensen met ADHD hebben, gaat nog zo vaak over de beperkingen en het zoeken naar manieren om kinderen toch maar in de “maatschappelijke vakjes” te doen passen

Zolang we ons kind, onszelf en onze opvoeding echter blijven afmeten aan gangbare maatschappelijke normen en regels, verliezen we.

We verliezen energie, we verliezen verbinding met ons kind en onszelf en we verliezen vooral de waardering voor de schoonheid, de talenten en het potentieel dat in elk kind (met of zonder ADHD) aanwezig zijn.

Hoe meer jij voelt en inziet waar ADHD  echt over gaan en je kan afstemmen op de noden van je kind én van jezelf, hoe meer rust en energie je zal ervaren in je rol als mama.

Dan hoeft opvoeden ook niet zwaar of lastig te zijn en geniet heel het gezin mee van jouw persoonlijke groei!

4
Modules

9
Lessen

Werkboek met
42 pagina’s

Heel veel
liefde!

Joke – Mijn verhaal

Ik Joke heb zelf ADHD, HSP, dyslexie en dyscalculie. 

Hierdoor stond ik vroeger vaak aan de zijlijn in mijn jeugd, zowel op school als in de jeugdbeweging.

Alles ging moeilijk en ik had eigenlijk geen gelijkgestemden om mee te communiceren. Ik dacht na over zaken waar niemand over nadacht waardoor ik in de klas ook al niet mee was. Wel wist ik alles over het menselijke brein, ook al had ik daar geen deftige boeken over gelezen. Het leek precies alsof bepaalde zaken standaard in mijn brein waren ingebouwd zodat ik dingen begreep waar anderen totaal (nog) geen zicht op hadden.

Ik heb een grote gevoeligheid voor energie en emoties rond mij, waardoor ik lange tijd als een spons rondliep en alles heel hard liet binnenkomen. Ik kon lang ook geen onderscheid maken tussen wat van mij was en wat van een ander, waardoor ik veel te veel meedroeg.
Ik herinner me nog dat de pijn in mijn lichaam hierdoor vaak ondraaglijk werd.
De chronische overprikkeling en het vele meedragen had zoveel van mijn veerkracht gevergd dat ik er niet veel meer kon bijnemen.

Een behoorlijke reis en veel worstelingen. Ik was “anders”. En nu weet ik dat dat “anders” juist maakt dat mensen graag bij mij in de buurt zijn.

De afgelopen jaren heb ik geleerd om mijn “labels” in te zetten als kracht. Ik help jou hier graag mee voor jezelf en je kinderen!

Speciaal hiervoor heb ik mijn nieuwe programma ontwikkeld. 

Je kunt ADHD niet wegtoveren!

En dat hoeft ook niet, want het is een talent! Soms kan het alleen wel lastig zijn. Als je je hierin herkent is “Beweeg mee met ADHD” iets voor jou:

Er is vaak onrust binnen jullie gezin. Je probeert er oplossingen voor te verzinnen, maar ondertussen weet je even niet meer wat werkt…¬†

Als ouder voel je je soms machteloos. Je wil het beste voor je kind, maar wat is dat eigenlijk? En is het normaal dat dat ten koste gaat van jezelf?

Je voelt de druk van de maatschappij omdat je kind “anders” is en je weet soms niet hoe je daarmee om moet gaat.

Je hebt al veel gelezen over ADHD, maar je hebt behoefte aan verdieping. Het heeft je nog niet gebracht wat jullie als gezin nodig hebben.

Jij als ouder wordt behoorlijk getriggerd door de ADHD van je kind. Je irriteert je er soms aan en je voelt je daar schuldig over. 

Je zoekt plezier, humor en lichtheid. Het is op dit moment te serieus. Je voelt je soms een politieagent. Het lijkt ook niet echt te helpen. Je verlangt naar meer lol en verbinding.

Wat niemand je vertelt als je zoektocht naar ADHD begint is:

“ADHD zelf is¬†niet het probleem en kennis van ADHD al evenmin.”

¬†Het doel is je eigen patronen te kunnen herkennen en door de valkuilen van het label ‘ADHD’ heen te kijken en zo op zoek te gaan naar jouw talenten. En dat zijn er een heleboel! Hoe¬†dichter dat jij als ouder bij jouw¬†intu√Įtie kan gaan staan, hoe¬†oplossingsgerichter je te werk kan gaan los van wat anderen denken.

Jij bent een superheldenouder!

Enkel jijzelf ziet het nog niet. ūüėČ

Hoe ervaren anderen BMA

Door het programma BMA heb ik veel bijgeleerd over mezelf, terwijl ik dit¬†eigenlijk volgde voor mijn zoon die ADD heeft. Joke legt de dingen heel simpel uit in de video’s. Je hoort ook dat Joke spreekt¬†uit ervaring, wat ook leuk is.

De opdrachten zijn leuk om samen met de kinderen te doen. Ik heb leren zoeken naar de talenten van mijn zoon, ik weet nu ook dat ik deze meer naar voor moet laten komen dan altijd maar het negatieve te zien.
Ik probeer nu ook meer de echte ik in mijn zoon te zoeken.
Ook probeer ik milder te zijn als hij dingen vergeet i.p.v. kwaad te worden.
Ik hoop dat er nog een vervolg komt op dit programma.
Ik twijfelde eerst om dit programma te volgen, maar ben blij dat ik het toch gedaan heb.
Saskia V

Het programma biedt jou:

N

Concrete inspiratie en tools om op een betere manier om te gaan met de uitdagingen die (een kind met) ADHD of HSP met zich meebrengt

N

Een ander perspectief op ADHD  een beter inzicht in de rol die onze kinderen in de samenleving hebben, vanuit hun unieke talenten en kwaliteiten

N

Een manier om ADHD als een uitnodiging te zien, om onze eigen beperkende conditioneringen te doorbreken en van daaruit een boost aan zelfvertrouwen te krijgen

N

Nieuwe manieren van kijken naar ons kind en onszelf, zodat er weer ruimte komt voor lichtheid en fun

N

Een verdieping van de 15 stappen uit het gratis ebook, zodat je dit alles kan integreren in je dagelijkse leven en je meer innerlijke rust, energie en vertrouwen ervaart in je gezinsleven

Wat krijg je:

N

In dit geweldige programma krijg je de kans om je unieke talenten te ontdekken en te benutten met behulp van talentenkaarten. Deze kaarten zijn een geweldige manier om uit je comfortzone te stappen en je persoonlijke groei te stimuleren.

N

Ontvang positieve dopamineboosts met het complimentenspel. Daarnaast is er ook een versie waarbij je jezelf trakteert op positieve complimenten. Deze combinatie zorgt voor een feest van positieve emoties en stimuleert die heerlijke dopamine-rush in je hersenen.

N

En een geweldig werkboek van 42 pagina’s met activiteiten en inzichten die je helpen om op een speelse manier buiten de gebaande paden te denken en oplossingsgericht te denken.

N

iedere¬†maand een online Zoom-sessies¬†waarbij we ongeveer 1 uur sparren en dit allemaal samen. Voor elke les is er een spar-moment dat altijd ’s avonds plaatsvindt. Verdere data worden later nog bekendgemaakt. (indien je nu instapt kan je met het programma per direct starten.)

Lees hieronder enkele recensies van mensen die hebben deelgenomen aan mijn trajecten. Het is de reden waarom BMA Online bestaat – ik wil jou de tools leren, zodat jij dezelfde ervaring kunt hebben. Jij verdient het om in beweging te komen. Daarom deel ik dit met jou.

Het is interessant om te horen dat veel mensen me vragen waarom ze deze kennis niet op school hebben geleerd. Ze geloven dat ze veel gelukkiger zouden zijn en dat dingen veel minder moeilijk zouden lijken als ze deze inzichten eerder hadden gehad.

Ik geloof dat het nooit te laat is om te leren en te groeien. Dus waar wacht je nog op? Sluit je aan bij BMA Online en laat mij je begeleiden op jouw pad naar persoonlijk succes en geluk!

ik sluit aan bij het Online programma Beweeg mee met ADHD

Je investering is: ‚ā¨350

Er is ook een mogelijkheid om in 2 termijnen te betalen. 

Leer jezelf & je kind beter kennen

Praktische informatie

Het is een online traject waarbij je 9 weken inspirerende begeleiding krijgt. Iedere week krijg je een video met een opdracht, voor jezelf, je kind of voor jullie samen. Je kan per direct aansluiten aan de vraag en antwoorden sessie via zoom (verdere informatie volgt).

Belangrijk: Heb je geen ADHD, HSP, ADD of nog geen “label”, maar voel je je anders? Dan is dit ook voor jou.

Twijfel je? Neem contact op via onderstaand contactformulier, dan overleggen we samen.

CoachHoeve Naturel Horse coaching

Check hieronder wat je allemaal krijgt in het programma:

1. Leer doeltreffende tools om je kind beter te begrijpen.
2. Ontdek de geheimen achter persoonlijk succes en geluk waardoor problemen minder zwaar zijn.
3. Krijg toegang tot beproefde methoden en inzichten die je nergens anders vindt.
4. Leer hoe je obstakels kunt overwinnen als een gezin

Zo zeggen mensen altijd dat ze dit soort dingen op school hadden moeten leren. Het zou ons leven een stuk makkelijker maken, toch?

Wel, hier bij BMA ¬†geloof ik in het delen van deze kennis met jou. Jij verdient het om te weten hoe je kunt groeien en bewegen. Dus waar wacht je nog op? Duik in het programma en ontdek hoe ook jij kunt genieten van een leven vol vreugde, rust en succes!”

¬†Training 1 – Verschillende ‘ikken’ in jou.

Je herkent het wellicht bij jezelf of bij je kind: het is nooit stil in ons hoofd. Als jullie dan allebei een drukke dag of periode achter de rug hebben, kan het zijn dat jullie de verbinding met elkaar verliezen. Misschien herken je continu dat je wil zorgen voor je kinderen, maar dat je hierbij jezelf voorbij loopt. Daarbij voel jij wellicht een tweestrijd: je wil dat het goed gaat met je kinderen, maar je wil ook tijd om eindelijk dat boek te lezen. Als je langere tijd over je grenzen gaat en de “ik” in jou die heel graag dat boek wil lezen negeert, kan dit zorgen voor frustratie.

Een ander voorbeeld van jouw kind met ADHD: wellicht wil je kind bewegen en je energie kwijt, terwijl je kind in de klas zit en weet dat hij daar stil moet zitten. Hoe maakt je kind dan een keuze tussen stil zitten en bewegen? Het antwoord zit in zijn “ikken”!.

We duiken drie weken in onze emoties en in onze “ikken”.¬†

We gaan werken met de Voice Dialogue techniek. Dit is een werkmethode om jezelf beter te leren kennen. Dit helpt je om de verschillende aspecten van wie je bent een plaats te geven in moeilijke situaties en om naar jezelf te kijken met een andere blik, waardoor je veel meer innerlijke kracht zal ervaren. Jij als ouder leert dit bij jezelf herkennen, maar ook bij je kind. Je leert hoe je dit kunt uitleggen aan je kind, zodat je kind bewuster wordt van zichzelf en kan voelen wat hij nodig heeft in verschillende situaties. 

Hiervoor werk ik samen met psycholoog Freya van den Bossche.

Training 2- Hoe groeien we terug naar elkaar toe?

Kinderen hebben ontzettend veel talenten! Helaas weten ze tegenwoordig niet goed meer wat hun talenten zijn, of er is geen plaats voor talenten die een beetje anders zijn. Kinderen met ADHD hebben vaak veel talenten die niet passend zijn in deze maatschappij, zoals creativiteit. Als je te lang je talenten niet kunt leven, kan dit zorgen voor een energielek.

In deze module gaan twee weken aan de slag met onze talenten. Zo gaan we opzoek naar wat jou gelukkig maakt en bekijken we hoe we je triggers kunnen verminderen.

We ontdekken onze talenten en dat van onze kinderen. Elk kind heeft bakken talent! De kinderen zijn hier vaak niet bewust van en daar kunnen wij hen bij helpen. Wij benoemen hun talenten zodat ze bewust worden van de dingen waar ze oprecht blij van worden. Talent gaat niet over uitblinken in een bepaalde activiteit maar over een activiteit die vanzelf gaat en die voldoening oplevert. Wanneer het kind vanuit zijn talenten werkt, vliegt de tijd en krijgt het kind enorm veel energie. Wij zetten deze talenten in het licht: zo kan het kind zijn potje met veerkracht vullen.

We gaan op reis naar onze talenten! Met interessante filmpjes en waardevolle opdrachten voor jullie samen leren jullie elkaar beter kennen. 

Training 3- Wat is ADHD nu eigenlijk?

Als je ADHD (of een ander label) hebt, dan is de kans groot dat jij net even anders werkt dan anderen. Hoe werk jij eigenlijk fysiek anders? Wat gebeurt er in ons lichaam? Hoe werken onze emoties? Hoe vinden we een balans tussen onderprikkeling en overprikkeling? Wat herken je hiervan als ouder, en hoe zie je dat terug bij je kind?

Het thema ‚ÄėRegulatiesysteem en onze hormonenhuishouding‚Äô komt ook aan bod. Hierbij gaan we kijken naar trauma en verslavingen. Hiervoor schakel ik topexperte Martine Huurman.

We hebben het ook over de beladen vraag rond medicatie nemen of niet, en waarom.

Training 4 – Terug naar de basis van jou familie systeem.

Als gezin ben je samen een “systeem” waarin iedereen zijn of haar rol heeft.

Van nature heb je allemaal een bepaalde plek, maar soms kan het wel eens zo zijn dat er onbalans is in het gezin. Bijvoorbeeld als iemand niet lekker in zijn of haar vel zit.

Jij gaat antwoorden krijgen op de volgende vragen:

  1. Welke plek heb jij als ouder in het gezin?
  2. Hoe kan je in je volle rol gaan staan, niet alleen als ouder maar ook als vrouw, man of partner?
  3. Wat is de plek van je kind?
  4. Hoe ga je om als gezin met het label ADHD (of welk label dan ook) dan van je kind, of van iemand anders in jullie gezin?
  5. Waarom komt bepaald gedrag steeds terug, ook al heb je al geprobeerd om het te veranderen?

We gaan een stuk systemisch aan de slag rond hoe je als ouder jouw kind kan helpen om zichzelf niet te verliezen in het gevoel van anders zijn en om zijn plek te vinden binnen de maatschappij.

Volg de training wanneer het jullie past en op jouw eigen tempo!

Nog vragen?

Wil je wel meedoen maar heb je nog vragen of vraag je je af of dit voor jou passend is? Vul dan het contactformulier in. 

Wil je liever in termijnen betalen? Dat kan! Neem contact op om in 3 termijnen te betalen. 

Privacy verklaring

6 + 8 =