COMING SOON

Beweeg mee met ADHD

(OF HSP, ADD, ASS OF IETS ANDERS :))

COMING SOON

Beweeg mee met ADHD

(OF HSP, ADD, ASS OF IETS ANDERS :))

Joke – Mijn verhaal

Ik heb zelf ADHD, HSP, dyslexie en dyscalculie. 

“Hierdoor stond ik vroeger vaak aan de zijlijn in mijn jeugd, zowel op school als in de jeugdbeweging.

Alles ging moeilijk en ik had eigenlijk geen gelijkgestemden om mee te communiceren. Ik dacht na over zaken waar niemand over nadacht waardoor ik in de klas ook al niet mee was. Wel wist ik alles over het menselijke brein, ook al had ik daar geen deftige boeken over gelezen. Het leek precies alsof bepaalde zaken standaard in mijn brein waren ingebouwd zodat ik dingen begreep waar anderen totaal (nog) geen zicht op hadden.

Ik heb een grote gevoeligheid voor energie en emoties rond mij, waardoor ik lange tijd als een spons rondliep en alles heel hard liet binnenkomen. Ik kon lang ook geen onderscheid maken tussen wat van mij was en wat van een ander, waardoor ik veel te veel meedroeg.
Ik herinner me nog dat de pijn in mijn lichaam hierdoor vaak ondraaglijk werd.
De chronische overprikkeling en het vele meedragen had zoveel van mijn veerkracht gevergd dat ik er niet veel meer kon bijnemen.

Een behoorlijke reis en veel worstelingen. Ik was “anders”. En nu weet ik dat dat “anders” juist maakt dat mensen graag bij mij in de buurt zijn.

De afgelopen jaren heb ik geleerd om mijn “labels” in te zetten als kracht. Ik help jou hier graag mee voor jezelf en je kinderen!

Speciaal hiervoor heb ik mijn nieuwe programma ontwikkeld. 

Beweeg mee met ADHD

(OF HSP, ADD, ASS OF IETS ANDERS :))

Onze kinderen met ADHD en hooggevoeligheid ondersteunen in het opgroeien naar een veerkrachtige persoon met eigenwaarde en een volwaardige plek in de samenleving is een hele taak voor jou als mama. De associatie die mensen met ADHD en HSP hebben, gaat nog zo vaak over de beperkingen en het zoeken naar manieren om kinderen toch maar in de maatschappelijke vakjes te doen passen.

Zolang we ons kind, onszelf en onze opvoeding echter blijven afmeten aan gangbare maatschappelijke normen en regels, verliezen we. We verliezen energie, we verliezen verbinding met ons kind en onszelf en we verliezen vooral de waardering voor de schoonheid, de talenten en het potentieel dat in elk kind (met of zonder ADHD) aanwezig zijn.

Hoe meer jij voelt en inziet waar ADHD en hooggevoeligheid echt over gaan en je kan afstemmen op de noden van je kind én van jezelf, hoe meer rust en energie je zal ervaren in je rol als mama.

Dan hoeft opvoeden ook niet zwaar of lastig te zijn en geniet heel het gezin mee van jouw persoonlijke groei.

Wil je hier graag nog een stapje verder in gaan en deze aangereikte inzichten en tools op een dieper niveau integreren in je dagelijkse leven?

Dan is het nieuwe online programma ‘Beweeg mee met adhd’ voor jou!

Kindercoaching
Chill out Z
Talenten 

We ontdekken onze talenten en dat van onze kinderen. Elk kind heeft bakken talent! De kinderen zijn hier vaak niet bewust van en daar kunnen wij hen bij helpen. Wij benoemen hun talenten zodat ze bewust worden van de dingen waar ze oprecht blij van worden. Talent gaat niet over uitblinken in een bepaalde activiteit maar over een activiteit die vanzelf gaat en die voldoening oplevert. Wanneer het kind vanuit zijn talenten werkt, vliegt de tijd en krijgt het kind enorm veel energie. Wij zetten deze talenten in het licht: zo kan het kind zijn potje met veerkracht vullen.

Systemisch

We gaan een stuk systemisch aan de slag rond hoe je als ouder jouw kind kan helpen om zichzelf niet te verliezen in het gevoel van anders zijn en om zijn plek te vinden binnen de maatschappij.

Voice dialogue

We gaan werken met de Voice Dialogue techniek. Dit helpt je om de verschillende aspecten van wie je bent een plaats te geven in moeilijke situaties en om naar jezelf te kijken met een andere blik, waardoor je veel meer innerlijke kracht zal ervaren. 
Hiervoor werk ik samen met psycholoog Freya Van den Bossche.

Regulatiesysteem en onze hormonen

Het thema ‘Regulatiesysteem en onze hormonenhuishouding’ komt ook aan bod. Hierbij gaan we kijken naar trauma en verslavingen. Hiervoor schakel ik topexperte. We hebben het ook over de beladen vraag rond medicatie nemen of niet, en waarom.

Het programma biedt jou:
N

Concrete inspiratie en tools om op een betere manier om te gaan met de uitdagingen die (een kind met) ADHD of HSP met zich meebrengt

N

Een ander perspectief op ADHD en HSP een beter inzicht in de rol die onze kinderen in de samenleving hebben, vanuit hun unieke talenten en kwaliteiten

N

Een manier om ADHD als een uitnodiging te zien, om onze eigen beperkende conditioneringen te doorbreken en anders met onze traumastukken om te gaan

N

Nieuwe manieren van kijken naar ons kind en onszelf, zodat er weer ruimte komt voor lichtheid en fun

N

Een verdieping van de 15 stappen uit het gratis ebook, zodat je dit alles kan integreren in je dagelijkse leven en je meer innerlijke rust, energie en kracht ervaart in je gezinsleven

Bij elke stap hoort een inspirerende video waarin we dieper ingaan op de aangereikte tools. Het programma bevat ook video’s met experten.

Leer jezelf & je kind beter kennen 

CoachHoeve Naturel Horse coaching

Beweeg mee met ADHD

Pilot traject

Praktische informatie

Het is een online traject waarbij je 4 maanden inspirerende begeleiding krijgt.
Het traject biedt jou inzichten over wat adhd/hsp doet met je kind en/of jezelf en je krijgt handvaten mee om er beter mee om te gaan.  De voorziene start is vanaf maart 2023.

Belangrijk: heb je geen adhd, hsp, add of nog geen “label”, maar voel je je anders? Dan is dit ook voor jou. Twijfel je? Neem contact op, dan overleggen we samen. 

 

Pilot

Op de hoogte blijven

Laat je gegevens achter, dan hou ik je als eerste op de hoogte als er meer informatie bekend is. 

Privacy verklaring

4 + 12 =