Ouder-kind sessie bij de paarden

De verbinding met je kind is bijzonder en uniek! Je kinderen staan dichter bij je dan wie dan ook. En… Soms is het ook zwaar en vermoeiend. Omdat je kind niet lekker in zij of haar vel zit, of jij zelf, omdat jullie een ingrijpende periode achter de rug hebben, of omdat je je kind niet goed begrijpt. Wellicht heeft je kind een label, zoals ADHD, ADD, Autisme of HSP, en vind je het lastig om je kind hiermee te begeleiden.

Als je dit herkent, kan een ouder-kind sessie bij de paarden helderheid geven en – misschien nog wel belangrijker – plezier!

Bij de paarden worden jullie onbewuste patronen zichtbaar. Het paard reageert niet op wat er gezegd wordt (“het gaat goed”), maar op wat jullie daadwerkelijk voelen. Samen bij de paarden onderzoeken we wat jullie nodig hebben.

Een paardencoachsessie voor jullie samen is heel bijzonder. Deze neem je mee als herinnering voor altijd! 

Kinderen die zich anders voelen

Over mij

Ik ben Joke. Ik begeleid kinderen die zich anders voelen, die botsen tegen het schoolsysteem of tegen de standaardverwachtingen van de maatschappij. Daarin begeleid ik ook de ouders.

Ik ben dyslectisch, heb dyscalculie, ben hooggevoelig en heb ADHD. Het hele pakketje :). Ik heb lang gedacht dat ik hierdoor minder was en heb daardoor in een overlevingsmodus geleefd en gehandeld. Sinds enkele jaren heb ik een beweging gemaakt die mij anders laat kijken. Ik heb leren inzien dat ik niet minderwaardig ben, maar anders.

En dat is oké!

Ik begeleid kinderen om hun talenten te ontdekken en om te gaan met hun “anders” zijn. 

Daarnaast help ik jou als ouder om jouw kind beter te begrijpen en tegelijk goed voor jezelf te blijven zorgen. Jij bent namelijk het belangrijkste voorbeeld voor je kind! 

Omdat ik weet hoe lastig het soms kan zijn om bepaalde patronen te doorbreken of te herkennen, omdat jullie zo dicht bij elkaar staan, heb ik de ouder-kind sessie bedacht: een bijzondere sessie waarin je elkaar beter leert kennen, en waarbij de paarden moeiteloos naar boven halen wat er onder de oppervlakte leeft. Ik verwelkom jullie graag bij de paarden!

Recensie

“Na een lange weg te hebben afgelegd in de “normale” psychologische hulpverlening kwamen we eerder toevallig op de site van Joke terecht. Ons dochter (9jaar) is zot van paarden, dus hebben we onze kans gewaagd. Het eerste contact met Joke was super. Zelden zo’n begrip gevoeld voor onze situatie. Als ouder werden we niet beoordeeld of veroordeeld maar gesteund en begeleid. Bij Joke kan je altijd terecht. Na de eerste sessie deed ons dochter al dingen waar wij van achterover vielen. Nu zijn wij al een paar sessies verder en is ons dochter al veel geëvolueerd. Ze begrijpt zich zelf al veel beter. Wij kunnen met onze hand op ons hart zeggen dat Joke daar een hele grote verdienste in heeft.”

Jens Polfliet

Het paard reageert

Waarom paarden als spiegel voor jullie verbinding

De aanwezigheid van paarden heeft een grote invloed op ons. Het paard zorgt voor een balans in het rationeel en emotioneel brein. Omdat het paard meteen reageert op hoe jij en je kind zich werkelijk voelen, gaan we meteen de diepte in en komen we snel tot waar het echt om gaat. Bij paarden zijn er ook geen woorden nodig én ze oordelen niet. Jouw kind mag gewoon zijn, en jij ook!

Paarden reageren altijd op wat er “nu” is. Ze kennen geen gisteren, en ook geen morgen. Dat betekent dat je goed kunt oefenen met nieuw gedrag. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je je kind meer controle geeft, of juist andersom: als jij duidelijker leiding neemt en grenzen bepaalt? Het paard reageert anders, als jullie iets anders doen.

Wist je daarnaast dat knuffelen met de paarden ook heel goed voor jullie kind is? Dit zorgt voor aanmaak van oxytocine, wat zorgt voor een verhoging van het zelfvertrouwen, verminderde stress en het onderdrukt angstgevoelens.

Het mooie: ieder paard en ieder dier bij de Coachhoeve is uniek. Naast dat ze er allemaal anders uit zien, hebben ze ook allemaal hun talenten en krachten (en ook hun valkuilen, natuurlijk). Dat maakt hen juist zo leuk! Zo kunnen we van ieder dier weer iets anders leren.

Resensie

Begin maar even. Vaak wis ik, want woorden zeggen veel te weinig, of drukken te weinig uit, wat we van de eerste minuut voelden toen we even langskwamen.
Mijn zoontje was direct mee en wou direct terugkomen. Na de eerste sessie al zag ik verandering maar nog veel belangrijker voelde ik verandering bij mijn zoontje. Mijn stoere held met peperkoeken hartje die zo graag zorgt voor.. ! Zo gelijk maar op andere vlakken zo verschillend, de manier waarop je hem met zijn gevoelens leerde omgaan maar ook met onze energie/talenten Joke was voor hem en voor mij goud waard!
Wat je ons toonde/leerde is goud waard Joke en we weten dat we altijd bij je terecht kunnen als het even moeilijk is. Zo dankbaar dat we je leerden kennen❤️

Veronique de Waele

Afgestemd op jullie persoonlijke situatie

Niet praten, maar leren en ervaren door te “doen”!

Met mijn ervaring heb ik een grote toolbox vol leuke en waardevolle oefeningen die we kunnen inzetten bij de paarden voor jullie samen. Wat we precies gaan doen, is natuurlijk ook afhankelijk van waar jullie tegenaan lopen. Dit bespreek ik graag van te voren kort aan de telefoon. We gaan niet veel praten, maar juist spelen en ontdekken in de natuur, en met de dieren. Ik werk o.a. met technieken uit mindfulness, systemisch werk, de kindertalentenfluister-methode en nog veel meer! Daarnaast werk ik ook veel vanuit mijn intuïtie. Soms verzinnen we samen iets om te doen wat niet uit boekjes komt, maar wel heel leerzaam is! Jullie gaan letterlijk ervaren, waardoor er vrijwel meteen naar boven komt wat de blinde vlek is in jullie relatie. Je krijgt daarnaast praktische tools die hij in het dagelijkse leven kan inzetten.

Dit gaat stapje voor stapje! En de paarden helpen daarbij.

Je kind kan meer dan hij denkt!

Dit is voor jullie, als je dit herkent:

Je wil weten wat er in je kind omgaat

Je vindt het soms lastig om echt contact te maken met je kind. Je kent lijkt soms A te zeggen, maar B te bedoelen wat voor frustratie zorgt. Je onderzoekt manieren om beter te communiceren en kan daar wel hulp bij gebruiken.

Soms valt het je zwaar..

Drukte, ruzies, onbegrip, overprikkeling, en dan nog de druk van buitenaf. Soms ben je er helemaal klaar mee als ouder, en weet je even niet wat je ermee kan. Wellicht voel je gevoelens van schaamte en irritatie en schuldgevoel. 

Jullie hebben onlangs een moeilijke periode meegemaakt

Er is iets ingrijpends gebeurd, of het was simpelweg een periode met veel stress en strijd. Tijd om weer even bij elkaar te komen, en tegelijk te onderzoeken wat jullie allebei nodig hebben. 

Je wil je kind en zijn label (bijv. ADHD, ADD, Autisme, HSP) beter begrijpen

Je hebt onlangs te horen gekregen dat je kind een label heeft, of je wist dit al, maar je loopt er nu opeens tegenaan dat je niet weet hoe je je kind moet begeleiden. Wellicht is er onbegrip op school, of triggert je kind jou en voel je je soms gefrustreerd. 

Je hebt behoefte aan een moment voor jullie samen

Even oprechte aandacht, en zijn en plezier hebben met elkaar. 

Je kind spiegelt jou in je eigen stukken

Jij als ouder hebt ook jouw eigen belemmerende overtuigingen en patronen meegekregen vanuit jouw eigen opvoeding en levenservaring. Het kan goed zijn dat jouw kind je hierin spiegelt. Tijd om hier bewust naar te kijken en dit om te buigen! 

Wat zeggen anderen

Recensies

“Het brengt mij enorm veel rust dat ik naar de paarden toe kan komen om even mijn hart te luchten.
En met Joke praten, die me begrijpt, zorgt ervoor dat ik alles zelf beter begrijp en kan plaatsen. “

Anouk (tiener)
“Een review over Joke is vragen
Naar een woord in een grote sprekerszaal

Maar als ik het dan toch probeer
Dan is dit het resultaat

Joke is voor mij een unieke beeldbrenger die in helder en zeer verstaanbare taal uitspreekt waar het op staat.
Maar naast het uit-spreken gaat ze ook voor het vast-pakken
Ze zet jou in beweging met datgene dat nodig is
Om daad-krachtig in de wereld te gaan stralen.

Maar dit omschrijft nog niet een tikkeltje van haar bijzondere talenten

Want naast het systeem genezen
Zet zij kinderen op hun juiste plek
Om hun dromen
Te gaan (be)leven
En ouders te laten ge-NIET-en van grote verbondenheid

Dus zoek je een uniek en krachtige verandering

Dan is Joke niet alleen jouw klankbord maar jouw richtinggever en zingever

Ze wijst jou de weg
Naar je hart, je lichaam, je ziel en zoveel meer
Let the magic begins.

Kristien

“Even het hart luchten doet deugd. Maar vooral de persoonlijke ondersteuning zorgt voor veel antwoorden op mijn vragen.
Door de vele inzichten die ik kreeg kon ik verder. “

Evi (Mama van …)

Thema’s waar we aan kunnen werken tijdens de ouder-kind sessie

Samenwerken vanuit talenten

Hoe kunnen jullie beter samenwerken, vanuit jullie eigen kracht? Ook als jullie talenten verschillend (en misschien soms tegenstrijdig) zijn? Hoe zien jullie elkaars talenten? Wat zijn de valkuilen die daarbij horen? Hoe kun je elkaars kracht versterken? 

Je hoofd leegmaken

Rust in het hoofd en ontprikkelen na drukke dagen zijn belangrijk. Wat leeft er allemaal in jullie hoofden? Hoe kun je tot rust komen? Welke praktische oefeningen kunnen jullie samen doen? We zetten hier de kwaliteiten van de paarden in: zij hebben namelijk meestal een leeg hoofd!

Je eigen plek

We kijken altijd een stukje systemisch: staan jullie allebei op de juiste plek in het systeem? Ook kijken we letterlijk naar plek en eigen ruimte: waar heeft een van jullie meer ruimte nodig? En hoe kun je aangeven dat je dit nodig hebt?

Grenzen aangeven

Grenzen leren voelen en aangeven is een belangrijk thema, wat ervoor zorgt dat de emmer niet overloopt. Hoe kun jij als moeder je grens aangeven op een manier dat je kind het begrijpt? Waarom is dit zo lastig in de praktijk? En hoe kan je als kind aangeven dat je iets niet wil, of lastig vindt, op een fijne manier die begrijpbaar is voor jou als ouder? 

Communiceren over je gevoelens

Soms kan het behoorlijk lastig zijn om je te verbinden met je gevoel, en nog moeilijker is vaak om daarover te praten. Welke gevoelens leven er in jullie? Hoe kun je dat voelen of hoe weet je dat? We onderzoeken wat voor je kind een goede manier is om te communiceren over zijn gevoelens, en hoe jij als ouder het voortouw kan nemen door het zelf ook te doen.

Je label als kracht

Als je kind een label heeft, kan dit voor jou als ouder lastig zijn om te begrijpen. Ik leer jullie allebei wat het label eigenlijk in houdt, en hoe jullie dit als kracht kunnen inzetten. We onderzoeken wat je kind nodig heeft van jou als ouder, ook op bijvoorbeeld school, tijdens sporten of bij vrienden of familie, waar niet altijd ruimte is voor kinderen die “anders” zijn. 

Na een ouder-kind sessie ervaren jullie:

Meer verbinding

Jullie ervaren meer verbinding samen. Alsof je meer op elkaar bent afgestemd, maar dan op een manier zonder jezelf te verliezen. Jullie communicatie is beter: jij als ouder weet hoe je kunt doorvragen en beter de taal kunt spreken van je kind. Hierdoor weet je beter wat je kind nodig heeft, en dat zorgt voor meer gemak in jullie verbinding. 

Meer begrip

Je begrijpt het gedrag en het label van je kind beter, en snapt ook hoe dit gedrag jou spiegelt en waar het je raakt in je eigen valkuilen. Je kunt nu veel beter de positieve intentie zien. Dit zorgt voor meer begrip vanuit jou, waardoor je je rustiger voelt en jullie minder vaak ruzie of irritatie ervaren. 

Meer plezier

Er is meer luchtigheid en plezier in jullie samenwerking. Je herkent de talenten van je kind, en durft de controle wat meer los te laten. Het gaat wellicht niet op jouw manier, maar dat vind je minder erg. Dit zorgt dat je kind zich vrijer voelt en dat jullie alles wat minder serieus nemen. 

Recensie

Eerste ontmoeting gaf onmiddelijk een fijn en warm gevoel. 

Was fijn om mijn dochter enthousiast te zien en zag het helemaal zitten.We zijn inmiddels bezig met de tweede sessie en je ziet haar stralen.Ze praat enthousiast over de paarden en de oefeningen. Ze straalt rust uitals ze thuis komt en een boost van zelfvertrouwen.Ze kijkt er altijd naar uit om te gaan.

Joke is een heel warme hartelijke vrouw.

Dikke merci!”

Mama van Marthe (8 jaar)

Ouder-kind sessie met de paarden

De ouder-kind sessie duurt 1,5 uur op mijn locatie te Ursel.

Jouw investering is €99,- 

(normaal €150)

 

Ouder-kind sessie bij de paarden

Laat je gegevens achter, dan neem ik contact op om jullie sessie in te plannen!

Ik kijk ernaar uit om jou & je kind te ontmoeten en om je kind te mogen begeleiden. Welkom!

Privacy verklaring

4 + 3 =