Coachen
van kinderen en ouders

Ken je dat gevoel waarbij je ziet dat je kind op dit moment moeilijkheden heeft en je er alles aan wilt doen om je kind te begeleiden, maar toch lijkt je kind te blijven worstelen en heb je het gevoel dat je geen oplossing hebt?

Misschien is er onlangs iets gebeurd dat impact gehad heeft, of is er iets anders dat voor onrust zorgt. Hoe dan ook: jouw kind heeft iets nodig en je weet niet goed wat. Dat kan ontzettend frustrerend en verwarrend zijn als ouder.

Ik begrijp hoe machteloos je je kunt voelen. Maar weet je, je staat er niet alleen voor. Als ervaringsdeskundige  begrijp ik de uitdagingen die je tegenkomt. Samen gaan we op zoek naar oplossingen zodat je kind terug een positieve ingesteldheid krijgt en zichzelf beter leert bergrijpen zodat alle emoties minder hard binnen komen en jullie terug rust ervaren.

Klinkt heerlijk, toch?

Dan zijn jullie van harte welkom bij de paarden Ursel! We werken zoveel mogelijk buiten. Bij de paarden kan je kind gewoon zichzelf zijn. Paarden oordelen niet. Het paard reageert niet op wat jouw kind zegt (“het gaat goed”), maar op wat jouw kind daadwerkelijk voelt. Samen onderzoeken we wat jouw kind nodig heeft om weer zijn vrolijke zelf te zijn!

Kinderen die zich anders voelen

Elk kind verdient zijn/haar plekje in de maatschappij op zijn/haar unieke manier.

Ik ben Joke. Ik begeleid kinderen die zich anders voelen, die botsen tegen het schoolsysteem of tegen de standaardverwachtingen van de maatschappij.

Ik heb dyslectie, dyscalculie, ben hooggevoelig en heb ADHD & ass. Het hele pakketje :). Ik heb lang gedacht dat ik hierdoor minder was en heb daardoor in een overlevingsmodus geleefd en gehandeld. Sinds enkele jaren heb ik een beweging gemaakt die mij anders laat kijken. Ik heb leren inzien dat ik niet minderwaardig ben, maar anders.

En dat is oké!

Ik begeleid kinderen om hun talenten te ontdekken en om te gaan met hun “anders” zijn.

Daarnaast help ik jou als ouder om jouw kind beter te begrijpen en tegelijk goed voor jezelf te blijven zorgen. Jij bent namelijk het belangrijkste voorbeeld voor je kind! Afhankelijk van waar je kind en jij als ouder tegenaan lopen, ontwikkel ik een traject op maat.

Recensie

“Na een lange weg te hebben afgelegd in de “normale” psychologische hulpverlening kwamen we eerder toevallig op de site van Joke terecht. Ons dochter (9jaar) is zot van paarden, dus hebben we onze kans gewaagd. Het eerste contact met Joke was super. Zelden zo’n begrip gevoeld voor onze situatie. Als ouder werden we niet beoordeeld of veroordeeld maar gesteund en begeleid. Bij Joke kan je altijd terecht. Na de eerste sessie deed ons dochter al dingen waar wij van achterover vielen. Nu zijn wij al een paar sessies verder en is ons dochter al veel geëvolueerd. Ze begrijpt zich zelf al veel beter. Wij kunnen met onze hand op ons hart zeggen dat Joke daar een hele grote verdienste in heeft.”

Jens Polfliet. 10 jaar

Resensie

Begin maar even. Vaak wis ik, want woorden zeggen veel te weinig, of drukken te weinig uit, wat we van de eerste minuut voelden toen we even langskwamen.
Mijn zoontje was direct mee en wou direct terugkomen. Na de eerste sessie al zag ik verandering maar nog veel belangrijker voelde ik verandering bij mijn zoontje. Mijn stoere held met peperkoeken hartje die zo graag zorgt voor.. ! Zo gelijk maar op andere vlakken zo verschillend, de manier waarop je hem met zijn gevoelens leerde omgaan maar ook met onze energie/talenten Joke was voor hem en voor mij goud waard!
Wat je ons toonde/leerde is goud waard Joke en we weten dat we altijd bij je terecht kunnen als het even moeilijk is. Zo dankbaar dat we je leerden kennen❤️

Veronique de Waele. 14 jaar

Afgestemd op jouw kind

Niet praten, maar spelenderwijs leren!

Met mijn ervaring heb ik een grote toolbox vol  waardevolle activiteiten die we kunnen inzetten bij de paarden voor jouw kind. We gaan niet veel praten, maar juist de antwoorden ontdekken in de natuur, en met de dieren. Ik werk o.a. met technieken uit Vioce dialoge, systemisch werk, de kindertalentenfluister-methode en nog veel meer!  Daarnaast werk ik ook vanuit mijn intuïtie. Soms verzinnen we samen iets om te doen wat niet uit boekjes komt, maar wel heel leerzaam is! Je kind gaat letterlijk ervaren wat voor hem of haar past en krijgt daarnaast praktische tools die hij in het dagelijkse leven kan inzetten.

  • Hoe fijn is het bijvoorbeeld als je kind weet hoe hij zijn hoofd kan leegmaken na een drukke schooldag?
  • Of hoe waardevol is het als je kind weet hoe hij zich rustig kan maken als hij net heel druk is geweest?
  • Hoe handig is het als hij kan omgaan met spanning en faalangst?

Dit gaat stapje voor stapje! En de paarden helpen daarbij.

Je kind kan meer dan hij denkt!

Talenten naar boven halen

Elk kind heeft bakken talent! De kinderen zijn zich hier vaak niet bewust van en daar kan ik jouw kind bij helpen. Samen benoemen we hun talenten zodat ze zich bewust worden van de dingen waar ze oprecht blij van worden.

Talent gaat niet over uitblinken in een bepaalde activiteit, maar over een activiteit die vanzelf gaat en die voldoening oplevert. Wanneer het kind vanuit zijn talenten werkt, vliegt de tijd en krijgt het kind enorm veel energie. Wij zetten deze talenten in het licht: zo kan jouw kind zijn potje met veerkracht vullen.

Wat zeggen anderen

Recensies

“Het brengt mij enorm veel rust dat ik naar de paarden toe kan komen om even mijn hart te luchten.
En met Joke praten, die me begrijpt, zorgt ervoor dat ik alles zelf beter begrijp en kan plaatsen. “

Anouk (tiener)
“Een review over Joke is vragen
Naar een woord in een grote sprekerszaal

Maar als ik het dan toch probeer
Dan is dit het resultaat

Joke is voor mij een unieke beeldbrenger die in helder en zeer verstaanbare taal uitspreekt waar het op staat.
Maar naast het uit-spreken gaat ze ook voor het vast-pakken
Ze zet jou in beweging met datgene dat nodig is
Om daad-krachtig in de wereld te gaan stralen.

Maar dit omschrijft nog niet een tikkeltje van haar bijzondere talenten

Want naast het systeem genezen
Zet zij kinderen op hun juiste plek
Om hun dromen
Te gaan (be)leven
En ouders te laten ge-NIET-en van grote verbondenheid

Dus zoek je een uniek en krachtige verandering

Dan is Joke niet alleen jouw klankbord maar jouw richtinggever en zingever

Ze wijst jou de weg
Naar je hart, je lichaam, je ziel en zoveel meer
Let the magic begins.

Kristien

“Even het hart luchten doet deugd. Maar vooral de persoonlijke ondersteuning zorgt voor veel antwoorden op mijn vragen.
Door de vele inzichten die ik kreeg kon ik verder. “

Evi (Mama van …)

Als we samen met je kind aan de slag gaan dan heeft je kind:

Meer zelfvertrouwen

Je kind weet hoe hij voor zichzelf op kan komen en denkt positiever over zichzelf. Anders zijn is juist heel mooi, anders zou het ook zo saai zijn! 

Meer rust in het hoofd

Je kind weet hoe hij om kan gaan met prikkels en weet hoe hij zichzelf rustig kan maken in moeilijke situaties.

Kennis over zijn/haar talenten

Samen hebben we onderzocht waar je kind goed in is en blij van wordt en hij durft dit nu meer te laten zien. 

Resensie

Eerste ontmoeting gaf onmiddelijk een fijn en warm gevoel. 

Was fijn om mijn dochter enthousiast te zien en zag het helemaal zitten.We zijn inmiddels bezig met de tweede sessie en je ziet haar stralen.Ze praat enthousiast over de paarden en de oefeningen. Ze straalt rust uitals ze thuis komt en een boost van zelfvertrouwen.Ze kijkt er altijd naar uit om te gaan.

Joke is een heel warme hartelijke vrouw.

Dikke merci!”

Mama van Marthe (8 jaar)

Coachen van jongeren en ouders

Ik Joke, help jouw kind met faalangst, onzekerheid, pesterijen of waar hij ook maar tegenaan loopt.

Daarnaast begeleid ik jou als ouder  in het opvoedproces, zodat je leert vertrouwen op je intuïtie en ook praktische handvatten krijgt.

Praktische informatie

Het traject voor kinderen en jongeren bestaat uit 5 sessies waar we ongeveer 50 minuten aan de slag gaan met activiteiten. De ouders krijgen na de sessie van hun kind een debrief en hier geef ik ongeveer  15 minuten concreet tips om jullie te helpen. De sessies zijn normaal gezien om de 14 dagen te Ursel. De prijs hiervoor is €400.

Optioneel is coaching voor jou en je kind samen, of voor jou als ouder individueel. We bespreken samen hoe dit invulling kan krijgen.

 

Jouw investering is 400,-

Begeleiden van jongeren en ouders

Schrijf je hier in voor de gratis intake

Ik kijk ernaar uit om jou & je kind te ontmoeten en om je kind te mogen begeleiden. Welkom!

Privacy verklaring

9 + 8 =