Challenge

Wie ben ik? 

Ik stel me graag even voor!

Ik ben Joke. Een mama van 40 jaar en ik heb een zoon, Juul, van 8 jaar. Samen, en hier valt de appel niet ver van de boom, hebben we ADHD. Met ADHD gaat vaak ook nog eens dyscalculie, dyslexie en ASS gepaard. Samen zijn wij dus een familie met ADHD!

Dit zorgt veelal voor hectische momenten en hilarische taferelen waar alles kan gebeuren wat je niet voor mogelijk houdt.? Een voordeel in ons gezin is dat wij de zaken tijdig benoemen en dat zorgt bij momenten tijdig voor ‘rust’. Ik weet over het algemeen perfect hoe Juul zich voelt en omgekeerd.

Tijdig zaken benoemen zorgt ervoor dat Juul mij niet gaat ‘dragen’. Met ‘dragen’ bedoel ik dat een kind altijd weet hoe een ouder zich voelt. Wanneer er verdriet is bij een ouder, dan zal een kind er alles aan doen om het verdriet bij die ouder te helpen ‘dragen’. Ook al is het verdriet niet van het kind zelf!

Het is zeker niet altijd even makkelijk, maar blijf vooral altijd liefdevol naar jezelf kijken en wees vergevingsgezind. Als jij als moeder en zoon dezelfde patronen hebben dan durven jullie elkaar nog wel eens versterken. Met als spijtig gevolg dat het dan wel eens héél druk kan worden. Zo liep ik vaak vast in dezelfde patronen en wist ik niet meer hoe hier verandering in te brengen.

Herkenbaar?

Helaas zie ik in de praktijk veel mama’s die moedeloos en verdrietig worden omdat er geen aanknopingspunten meer zijn in de verbinding naar hun kinderen. En als men dan iedere dag in hetzelfde patroon zit is het moeilijk dat patroon te doorbreken en een verse start te maken.
Maar ook omgekeerd zie ik veel gezinnen die zo hard hun best doen om elkaar te begrijpen, maar waarbij het lastig blijft.

Daarom heb ik deze zevendaagse challenge ontwikkeld voor mama’s (en papa’s) die bewust willen begrijpen waar al die gevoelens vandaan komen, en hoe ze hier het beste mee om kunnen gaan. Mensen die van ziel tot ziel willen opvoeden en hun bewustwording willen vergroten, zodat niet alleen zij, maar ook hun kind vol zelfvertrouwen in zijn of haar unieke wereld kan staan! ❤️

Klinkt heerlijk, toch?

Deze zevendaagse challenge gaat je veel nieuwe inzichten geven waardoor jij terug met een frisse wind nieuwe ideeën kan integreren binnen het gezin.

Veel plezier.

Liefs Joke!